Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie. Toestaan

Nieuws

Indrukwekkende Paarse Vrijdag op het VLC

Op vrijdag 9 december was het Paarse Vrijdag. Tradititiegetrouw wordt die belangrijke dag groots gevierd op het Vlietland College. We laten als school zien dat iedereen er mag zijn en dat je mag houden van wie je wil. Naast alle feestelijkheden en kleurrijke versieringen, waren er ook een paar indrukwekkende activiteiten. 

Kunstwerk onthuld 

Wethouder Abdelhaq Jermoumi de voorzitter van COC Leiden Debbie Helaha onthulden een replica van het bekende inclusiviteitsbeeld dat sinds een jaar te bewonderen is op de Haarlemmerstraat in het centrum van Leiden. Leerlingen van het VLC gaven de replica een kleurrijke make-over. Het beeld mag een jaar bij ons op school staan en gaat daarna naar een volgende school. 

In gesprek met mensenrechtenactivisten 

Later op de dag gingen onze leerlingen in gesprek met mensenactivisten die wereldwijd actief bezig zijn met het voeren van actie voor een betere wereld. Dat waren indrukwekkende verhalen. 

Veel media-aandacht

Paarse Vrijdag op het VLC is niet onopgemerkt gebleven. Verschillende media wisten onze school te vinden. Zo besteedde het Leidsch Dagblad er in een mooi stuk aandacht aan. De gemeente Leiden vermeldde ons op hun sociale media. Ook omroep Sleutelstad  kwam langs en zij maakten deze leuke reportage: 

 

 



terug